teamjeppsson

Alla inlägg under januari 2015

Av Team Jeppsson - 12 januari 2015 00:15

Vecka 3 Fanny och Pinocchio:


Måndag: Markarbete

Tisdag:  Hoppträning

Onsdag: Uteritt skritt

Torsdag: Dressyr

Fredag:  Lina

Lördag:  Uteritt kondition 

Söndag: Vila




 



Vecka 3 Linda:


Måndag: Vila

Tisdag:  Chaffis Hoppträning

Onsdag: Bodypump

Torsdag: Spinning

Fredag:  PW

Lördag:  Morgonspin, Hoppning Lala

Söndag: Vila, Tävling i Åstorp - Dudde och Lina tävlar.



 


Av Team Jeppsson - 10 januari 2015 18:19

Med stormen Egon i åtanke, som skulle ta sig in i Sverige under dagen så åkte vi till Thulesbo tidigt för att hoppa lite småsprång idag. Hade morgonfodring i stallet så vi var ändå uppe med tuppen... om ni undrar så är det Team Jeppsson som väcker tuppen ;-)!


Thulesbo ridhus är gjutet så man hör bara blåsten när det viner i vindskivorna....inga plåttak eller plåtportar som smäller och "stör" arbetet. Pinocchio var supersugen och sög ordentligt på hindrena, det märks verkligen att han älskar att hoppa :))! 



     



Han är duktig, "vår ponny"... för var gång blir jag mer och mer kär i honom... han är bara så fantastisk!!! Så lugn och fin i all hantering...som sen taggar till med Fanny var gång de styr mot ett hinder... öronen som pekar rakt fram, skummet runt munnen...frustet när pulsen bultar.... luftet i sprången....Tack Karolina, vilken ponny :)!!!



En trött o nöjd ponny :)

 

 

 

 


Väl tillbaka i stallet så hade Egon tagit i... han sket fullständigt i att klockan var halv ett och att hästarna var tvungna att avbryta sin utevistelse, timmar tidigare än vanligt! Lena (stallägaren) och Lillen (som mäter 1,84) trotsade Egon så länge de kunde och kom tillbaka dyngsura från ett pass i skogen. Pinocchio kände sig nog ganska nöjd av att få torra täcken och lunchhö i boxen...vem vill ut och leka med Egon?


Fanny och jag kom hem till tomt hus....männen i familjen var hos Kussen och kollade fotboll...nittonåringen tillbringade dagen på Emporia. Tror dock att det var nattsudd och inte hoppningen som gjorde att Fanny somnade framför brasan :))...själv somnade jag som en stock i soffan och vaknade kl 17!!! Panikslagen men redo för lördagsmys :)!



Trött nattsudden tonåring

 

 


Ha en skön lördagkväll :)

Av Team Jeppsson - 8 januari 2015 22:45

Torsdagkväll och Linda o Lala kväll :)!


Var supertrött och kände inte riktigt för att åka och rida...sent hemma och väldigt mycket på jobb. Mörkt, blåsigt och regn. Men en pigg Lala och ett ridhus livade upp.


Vi tränade på markbommar,  på volt o på rakspår och på olika många galoppsprång. Här finns mycket att öva på... lade 17 meter på bommarna och att få in fem språng var näst intill omöjligt... Lala föll över i trav, orkar inte riktigt korta galoppen.  Dudde, med sina långa ben, fick in sex språng på det måttet :) Det är bara att öva på :)! 



På upptäcksfärd :)

 

   

 

 








Av Team Jeppsson - 6 januari 2015 19:00


"Nu är alla ponnyklasser på 13 spelen i hoppning 2015 avklarade. Det har varit fantastisk sport och idel nöjda ryttare. Dock har jag fått en riktig tankeställare gällande grupp 2, dvs gruppen för 17-20 åringar. Efter varje klass, grupp 1 har vi blivit tvungna att åter igen sänka hinderhöjderna, erbjuda bangång mm. Detta har bara gjort dagen längre inte bara för hästar och ryttare utan även för våra funktionärer som ska slita med att ändra avstånd i kombinationer och på de relaterade avstånden samt sänka. 


Som tävlingsledare har det hela känts egendomligt och till och med fel. På HFRK brukar vi dela ut täcke till alla våra segrare, men i grupp 2 kunde vi inte dela ut detta pga att klasserna inte bär sig ekonomiskt. Givetvis blev en del av vinnarna besvikna över att inte få samma priser som i grupp 1. Klasser med tre starter blir ingen sport. Nu har vi alltid många starter på våra tävlingar, men hur kommer detta se ut i övriga Sverige? Det är respektlöst mot våra ungdomar och deras föräldrar som inte får tävla längre.

 

Jag gjorde en snabb kalkyl över vad det borde kosta att starta i grupp 2 och en dubbling av anmälningsavgiften i grupp 2 eller en höjning av anmälningsavgiften på samtliga starter med ca 50 – 80 kronor per start. Detta blev helt enkelt inte bra, nu blir det ännu dyrare att tävla. HFRK ska arrangera nya ponnytävlingar i påsk, jag är mycket tveksam till hur vi skall göra med denna tävling för att den skall bli trevlig för alla inblandade. Ser fram emot övriga arrangörers analyser när de har arrangerat dessa tävlingar med grupp 1 och 2.


Tomas Hammar / Verksamhetschef HFRK, B tränare hoppning"

 

 

 

 

 

Så här skrev Tomas Hammar på sin Facebooksida och det bekräftar en hel del av mina åsikter vad det gäller den nya regel som gäller från 2015...att man ska göra en åldersindelning där 17-20 åringar ska tävla i egen grupp....Ärligt talat... hur f-n tänkte dom här?? Personligen så förstår jag inte ens varför man har höjt åldern, för att få tävla ponny, till 20 år överhuvudtaget....Du blir myndig som 18 åring....varför i hela fridens namn ska du tävla ponny som vuxen??? Man såg också på en så pass stor tävling som Trettonspelen så var startlistorna med denna grupp en ganska liten skara... man kan ju inte ha ändrat reglerna pga. att många "mindre vuxna" har blivit utanför sporten för att man står mitt emellan ponny o häst?

 

 

varför i hela friden för man inte in en Kategori E istället så alla dessa hästar som är mellan 148-158 kan komma till annan användning än att reas ut på säljsidorna... finns supermånga fina minihästar o storponnier som hamnar i skymundan pga. att de inte håller "rätt mått" och ett fall för många uppfödare som lagt mycket pengar för att ta fram dessa hästar men som "tyvärr" inte blev så stora/små som man hoppats. Eller vad säger ni? Visst finns det väl ett större utrymme för en Kategori E....då hade vi väl verkligen utökat möjligheterna för vår sport och öppnat upp för våra ungdomar/vuxna...en perfekt övergång från ponny till storhäst!

 

Jag ska inte älta mer om detta.. vill bara bekräfta att mina funderingar besannats och jag vet många med mig....

 

 

Av Team Jeppsson - 6 januari 2015 13:53


Det är inte ofta vi ser pappa Mattias i stallet utan det är när vi har mock-i-hagarna-dagar. Kanske därav han inte fäster sig och tycker det är speciellt kul att vara där? Vi kanske rentav ska erbjuda honom en ridtur nästa gång ;-))! I vilket fall som helst så är vi glada för att han hjälper oss för det är ingen lätt uppgift... fyra kärror frusen skit blev det denna gång (två ponnier)....stackars arma kroppar som dessutom har sviter efter söndagens Bodypump!



 

   


Fanny och Pinocchio tränade på markbommar idag. Fanny tyckte han var lite lat i början och ville rusa in i galoppen men efter ett tag var han riktigt fin.



         


Egentligen skulle vi hoppat lite småhinder men vi tyckte banan var i hårdaste laget och tiden att köra till Thulesbo fanns inte. Vi tar det till helgen istället...vill gärna att han hinner hoppa lite inför träningstart nästa vecka.


Känns så härligt att de är igång igen. Visserligen vart det bara knappt två veckors vila men man saknar det snabbt, speciellt när vädret är som det är.


Pinocchio verkar inte bry sig så mycket om att Wilma har flyttat och det är skönt för då flyter allt på som det ska. Han vart ju lite deppig när Dudde åkte....





Av Team Jeppsson - 5 januari 2015 18:00

Vi har varit hos vår hopptränare (Ulrika) och gjort en målplanering med Fanny för hennes kommande tävlingsår 2015. Vår planering är under förutsättning att Pinocchio kommer att stanna hos oss tillsvidare. Flyttar Pinocchio kommer Fanny få en annan kompis och då blir det naturligtvis en ny planering. Vi kan inte heller inte gå och tänka på att han inte kommer stanna utan vi rider och planerar som vanligt.



 



Målet är att Fanny och Pinocchio ska försöka kvala till SM så vi har mycket arbete och många viktiga tävlingar framför oss. Det är även positivt att Fanny kommer att rida i elitlaget parallellt med detta då det kommer ge dom båda väldigt mycket rutin. 


För att kvala till SM måste de först nolla i tre grundomgångar (=avd A) av LA för att kvala till Msv B. Sen behöver de två felfria Msv B till SM samt rida en stilklass med minst 21 poäng. Ja, det kommer bli tufft, SM går den 23 juli och man kan kvala till ett par veckor innan,  men det är bra och ha ett mål att jobba efter, även om det är högt satt. Helst av allt skulle de behöva hinna starta någon Msv A för rutinen...det är stor skillnad att tävla i dessa höjder + att det är SM...det underlättar liksom inte.


Både Ulrika och Elinor (dressyrtränare) kommer att vara Fannys fortsatta tränare. Det är de Fanny känner sig trygg med och de känner både henne och Pinocchio. Fanny kommer också att träna ca 1ggr/månaden för Peter Eriksson vilket ska bli superspännande. Mer info kommer om detta :)!


Om vädret inte ställer till det så kommer de att rida deras första tävling den 1 februari i Lillhagen. Vi behöver komma igång ganska snart för att öka möjligheterna till kvalen. Hos Team Jeppsson finns det alltid en Plan B men den presenterar jag ifall det behövs ;-)!


Nu håller vi tummarna för att både Fanny och Pinocchio håller sig friska och skadefria. 



     

Av Team Jeppsson - 4 januari 2015 19:00

Hej Alla och Varmt välkomna till min blogg, Team Jeppsson!


En nygammal blogg som vaknat upp i en nyare skepnad, med lite nya skådespelare och statister men med samma två personer i huvudrollerna - Mamma Linda och dottern Fanny!


Till er som har följt mig tidigare så kommer jag att fortsätta gästblogga på Tre Vänner - En Livsstil, som jag driver tillsammans med mina käraste hästvänner Åsa och Stina, men det i Team Jeppsson som jag kommer att lägga den större delen av min bloggtid. Till er som är nya så får ni gärna titta in på mina vänners blogg och läsa lite om vår historik där. Jag är en relativt flitig bloggare som är ganska öppen om oss och våra åsikter så ni kommer snabbt till att lära känna oss :))!


2015 kommer bli ett spännande år för Team Jeppsson. Efter ett framgångsrikt 2014 så har vi mycket roligt att se fram emot. Pinocchio kommer att stanna hos oss ett tag till, vilket vi är väldigt glada över. De är så sammansvetsade så det är så trist att skilja de åt och än så länge så håller Fanny måttet ;-).  Dock kommer vi att fortsätta att leta efter en ny ryttare till honom men under tiden kommer han och Fanny rida i Elitlaget och ha roligt tillsammans.



 


Heart of Wonder, "Wilma", har fått flytta till ny ryttare pga. vissa omständigheter. Hon är åter bra i sin rygg och redo att sättas igång men tyvärr så är det bara så ibland, att det inte "klickar". Det är en fantastisk ponny, otroligt skärpt och både jag och Fanny hoppas att Wilma o hennes nya ryttare Victoria ska matcha. Vi är inte särskilt oroliga då Victoria är den som red Wilma inför Tre- och Fyraårs kvalitén så de känner varandra sedan innan :). Det ska bli roligt att följa dom.



Wilma o nya kompisen "Felix"

   



Efter sommaren är det dags för Fanny att lämna ponnytiden och ta det stora klivet över till häst. Vi kommer redan nu att börja titta efter en "läromästare" i nättare modell som går stadigt 1,20 gärna startad 1,30. Vet du någon häst som passar in på det vi söker så får du gärna kontakta mig via kommentarsfältet redan nu (Alla kommentarer måste godkännas innan de publiceras så det blir ingen allmän beskådning). Det tar tid att leta efter det man söker så vi vill börja i god tid samt vara förberedda ifall Pinocchio säljs innan!


Jag kommer att rida/hoppa min systers häst, Lala. Jag har inga höga ambitioner utan ska bara underhålla min egen hoppning/ridning och även göra Lala en tjänst som inte vill vara dressyrhäst på heltid ;-). Möjligen kommer det utrymme för mig och Lala att kanske ut och hoppa nån liten tävling. Min egna häst Dudde, har högre ambitioner än mig och kommer att ridas och tävlas vidare av Lina Bengtsson som arbetar som stallchef på Stall Öberg.


En närmare presentation av våra bästa vänner ser ni i menyn till vänster. 


Nytt för 2015 är även att vårt team har utökat med att Fanny har fått två nya sponsorer,

Kates Hovslageri och Creativo media. Vår tidigare sponsor, Camilla Alexandersson på

Thulesbo Säteri, kommer även hon att fortsätta sponsra Fanny tillsvidare. Vi är oerhört glada och stolta över detta och ser fram emot vårt kommande samarbete.


Just nu håller vårt släp på att stripas om med loggor etc. Det ska verkligen bli superkul att få se hur det ser ut när det är klart. Givetvis kommer foto :)!


Tanken var att vi skulle byta släp men jag har fortfarande inte fått tummarna loss och tagit mitt E-kort så vårt gamla släp får hänga med ett tag till. Vi är i stort behov av en sadelkammare inför kommande tävlingsår, tävlingarna kommer att ligga lite längre bort så det måste packas mer, så Pappa Mattias får använda sina Ernstiga händer och spika ihop ett sadelskåp till sin dotter istället ;-)... Åh vad jag vill ha en hästlastbil!!

 


Ja, som skrivet...det väntar ett spännande år, OM det blir som vi har tänkt oss...ni vet själva... med häst kan allting hända! Det som vi skriver idag kan vara ett minne blott imorgon. Hur som helst...det hade varit superkul om du/ni vill hänga med på vår resa :)


Kramar


Linda & Fanny

 

 

 

Logga ritad av Creativo Media, Karina Brunfors

Tidigare månad - Senare månad

Team Jeppsson


Välkommen till Team Jeppsson som består av Mamma Linda och Dottern Fanny. -"Hästar är vårt stora intresse. Vi är ryttare båda två men det är Fanny i Teamet som är den "Stora Stjärnan" och jag är hennes största Fan :)"!

Våra Hästar

Ceydoo "Dudde", valack -05 e; Guido(ex Gudo) - Flamingo 481.

 

Tävlar 1,20 och LB dressyr

Kommer tävlas och ridas av Fanny under 2015, med hjälp av Linda

 

Äg. Linda Jeppsson

My Little Mandy "Mandy" -10 Sto e; Guido (ex Gudo) - okänd 

 

Rids och ska tävlas av Fanny. Under utbildning.

Äg. Camilla Alexandersson

Sponsorer

   

 

         

   

Tidigare Hästar

Pinocchio "Pinnen", valack -08 kat. C. Sv.Ridponny

e; Lambourghini 1028 - Sörbys O'boy RNF 133

 

Har ridits o tävlats av Fanny i Elitserien. Utb. MsvB hopp och LA dressyr.

 

Den 22 april 2015 flyttade Pinocchio till Gällivare och sin nya ryttare Smilla.

 Äg. Jenny Gustafsson

 

Instagram

Vi finns även på Instagram som @teamjeppsson och @ffannyj

 

 

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards