teamjeppsson

Senaste inläggen

Av Team Jeppsson - 26 juni 2015 19:16

Vi är så otroligt glada över att vi har sån fin kontakt med Pinocchios nya ägare. De är verkligen duktiga att hålla oss uppdaterade om vad som händer 180 mil norrut. Att Pinocchio har hamnat helt rätt, finns ingen tvekan om och jag hoppas verkligen att Fanny och jag tar slag i saken och åker och hälsar på honom! Pinocchio kommer alltid ha en del i våra hjärtan! Det var han som tog Fanny upp i Eliten! De tillsammans kunde ha bestigit Mount Everest!Pinocchio och hans söta ny ryttare på maskerad! Se söta Smillas näsa :))

 

  '

 

 

Glad Midsommar önskar Pinocchio!

Ser ni maskrosorna...nyblommade i Lappland ;-)

 

 

 

 

Den 8 augusti (min födelsedag, hihi) gör Pinocchio och Smilla tävlingsdebut!

25 mil enkel resa...

och vi som gnäller när det överstiger fem mil   !

 

 

ANNONS
Av Team Jeppsson - 26 juni 2015 18:28

Eddie....vår fina ponny Eddie.....


Det är svårt att beskriva denna ponny med ord, man måste träffa honom för att förstå. Aldrig har vi varit i kontakt med en så otroligt tillgiven och social ponny! Han hälsar när vi kommer, han säger hej då när vi går. Under tiden vi är där så snackar han med oss....verkar vilja kolla läget..."Är allt som det ska?" "Har ni något gott till mig?" "Är det ok att jag har huvudet i din armhåla och tigger lite kärlek?"...Eddie behöver inte tigga.....han får kärlek serverad på ett silverfat...att Fannys kärlek betyder mest, det är tydligt. De fann varandra.....


Läget just nu gör att vi "bara" kan ödsla kärlek över honom! Det kanske inte är så bara men man ser så tydligt att han vill att det ska hända mer! Fanny pysslar och donar, går ut och går med honom i skogen...hälsan hos Eddie gör att vi inte kan göra så mycket mer. Just nu väntar vi bara...väntar på positiva besked....


I väntan så tar vi hand om inflammationen. Tvättar och håller rent. Lär honom att ha en spolande slang vatten i munnen utan att skygga. Detta för att hålla så rent som vi kan. Veterinären vill inte sätta honom på penicillin innan vi vet eventuellt operationsdatum... är rädd för att han ska bli resistent då han redan genomgått två kurer i år....denna väntan....hoppas den snart är slut..... 
ANNONS
Av Team Jeppsson - 23 juni 2015 20:30

Hon får jobba för det....satan i gatan...ansiktet lyser rött, benen är som gelé....men... I am a fucking mother to a f-ing talent!!!! (må jag har firat med lite vin men jag står för vartenda skrytord!!!!).Fanny 1,65...Dudde 1,77......


 


Av Team Jeppsson - 20 juni 2015 10:40

Nästa vecka så börjar Fanny och Dudde att hoppträna för Ulrika. Denna veckan är till lite för Fanny och Dudde att rida ihop sig. De hoppade lite hemma idag, mest så de fick känna sig fram lite på varandra. Fanny har hoppat Dudde några gånger tidigare innan han åkte till Lina men mest för skoj skull samt till ett läger där Fannys ponny blev halt och hon hade Dudde för att kunna vara med på träning.


De hoppade lite kryss och en liten serie (tre kombo) med räcke ett galoppsprång räcke, två galoppsprång oxer. Här kommer svårigheten när Dudde inte riktigt får plats och mer behöver sätta sig på bakbenen och Fanny behöver rida ordentligt med ben. De fick till många bra språng men vi byggde om till 5,5 för att "tvinga" Dudde till att sätta sig och för att underlätta för Fanny något. 


Jädrans vad fina dom är!! Det är lätt att bli lite "all over the place" när något ser enkelt ut men vi fick ta förnuftet tillfånga och stoppade på 1,25...till Fannys stora besvikelse som nog gärna hade fortsatt höja ;-). Av Team Jeppsson - 17 juni 2015 21:45

Idag hade Dudde och Fanny sin första dressyrträning tillsammans, någonsin :)! Det sköna med sommarlov är att Fanny kan träna närhelst på dagen och sen har vi ju lyxen att tränaren bor på gården :)! Nackdelen är att jag jobbar och missar det. Elinor har precis fått barn men tog sig ändå tid för att hjälpa till!


Dressyren gick bra, tyvärr har jag inga bilder. Dudde är som alltid, bekväm, och kräver sin ridning... att ligga lite mittemellan och ändå se jäklig snygg ut... det är grejen för honom :))). Han är smart...han vet vad kvinnor faller för ;-)!


Både Fanny och Elinor var väldigt nöjda, Fanny något trött i benen bara ;-)). Jag kommer också att börja träna dressyr för Elinor, jag tränade ju tidigare för Lisbeth, men jag vill inte "röra till det" med två ryttare, olika tränare, på samma häst, i alla fall inte i dagsläget, och Elinor träffar ju Dudde 24/7 och känner honom och oss, utan och innantill.Av Team Jeppsson - 17 juni 2015 09:45

Nu har jag börjat leta dressyrsadel igen. Den gamla som jag köpte förra året till Dudde, var inte helt ultimat...den låg bra på honom men jag satt inte helt 100% bra i den. Saknade stöd och "gled" i sadeln. Satt även något framåtlutad vilket gjorde att jag fick ont i svanken när jag red dressyr... blev helt fel vinkling helt enkelt.


Dudde är en "svår" modell att hitta sadel till då han är smal och har hög manke. Jag vill inte köpa en helt ny sadel då plånboken inte tillåter det men vill ändå lägga pengar på en bra begagnad. 


Har eller vet du en dressyrsadel som kanske passa min häst så får du hemskt gärna höra av dig via kommentarsfältet (alla kommentarer publiceras ej). Sadeln ska finnas i Skåne, vara brun och sitsen 17,5.  

Av Team Jeppsson - 16 juni 2015 23:30

Hjärnan är fantastisk! Fantastisk på att förtränga och skydda dess ägare... göra det känslomässigt lättare för någon att försöka glömma, sudda ut gränsen..det är som att föda barn...det gör så j-a ont så hade inte hjärnan hjälpt en att förtränga smärtan så hade man aldrig vågat skaffa fler barn. Att sitta på Dudde igen fick minnena och känslan att komma tillbaka....hur kunde jag någonsin ens överväga att sälja honom...en sak är klar! Dudde kommer ALDRIG att säljas, han är ämnad för mig, han är MIN Prins, MIN häst....hos mig ska han stanna....Fanny får "låna" honom ett tag....men bara ett tag ;-)!

Av Team Jeppsson - 14 juni 2015 22:30

Vad är då tanken bakom allt som händer hos Team Jeppsson för tillfället? 


Jo, som tidigare skrivet så tappade vi gnistan något när Eddies munproblem var värre än vad vi ens vågat drömma om...stackars ponny så ont han måste ha!!! Och ändå har han varit så arbetsvillig och till lags så man får värsta ångesten. Ni anar inte vilken fin ponny detta är!! Hans psyke är outstanding - svår att mäta.... och det som verkade vara det värsta tänkbara har visat sig kunna bli något helt annat! Mer om detta i ett kommande inlägg när jag kan berätta mer - men ni ska veta....änglar finns <3!Att hitta Eddie tog tid...vi provade 11 ponnier och körde hundratals mil...att vara tillbaka på ruta 1 var knäcken för Fanny. Hon ville inte prova fler, hon orkade inte...förlusten av två ponnier på kort tid blev för bra. Jag orkade inte heller...det är jobbigt att prova ponny/häst...det tar tid, det tar energi....det är tuffa beslut att ta, många tankar som snurrar, många funderingar att bolla. Många personer blir inblandade. 


Jag sa till Fanny att:

-"Det blir inte fler ponnies, ska du fortsätta får det bli häst...tiden går och snart har detta år gått innan vi hittat någon ny och du blir ett år äldre - ett år närmre att lämna ponnytiden".

Fanny höll med, som skrivet....att leta ny för att "snart" skiljas igen blev för mycket.


-"Men mamma....ska jag inte ta det lugnt resten av året...jag har ändå satsat en del med Pinocchio, fått jobba mig upp i eliten...kan jag inte bara tävla häst på småhöjder, ha lite kul...backa bandet...."

-"Jo, men du måste ju ändå ha något att rida på"?

-"Kan vi inte ringa Lina, fråga om Dudde får komma hem....Jag kan ju tävla o rida din häst mamma"?

-"Men Dudde, Fanny....han är 1,77!!! Du vet ju själv att han är tuff att rida, killen har världens längsta ben"!!

-"Jo, men jag är ett år äldre, ett år mer erfaren och 1 meter är jag säker på att jag tar honom runt på...just nu vill jag inget annat....nästa år kan vi leta häst till mig! Till hösten börjar jag nian och måste plugga inför gymnasiet...vi kan hjälpas åt mamma....du har 2 dagar i veckan att rida på..så upptagen är ingen!! Sen tar jag övriga fyra :)"


Detta är en av anledningarna varför Dudde går i vår hage idag....Min häst är hemma och Fanny är hans "förste" ryttare resten av detta året <3Välkommen hem Dudde <3


 
Team Jeppsson


Välkommen till Team Jeppsson som består av Mamma Linda och Dottern Fanny. -"Hästar är vårt stora intresse. Vi är ryttare båda två men det är Fanny i Teamet som är den "Stora Stjärnan" och jag är hennes största Fan :)"!

Våra Hästar

Ceydoo "Dudde", valack -05 e; Guido(ex Gudo) - Flamingo 481.

 

Tävlar 1,20 och LB dressyr

Kommer tävlas och ridas av Fanny under 2015, med hjälp av Linda

 

Äg. Linda Jeppsson

My Little Mandy "Mandy" -10 Sto e; Guido (ex Gudo) - okänd 

 

Rids och ska tävlas av Fanny. Under utbildning.

Äg. Camilla Alexandersson

Sponsorer

   

 

         

   

Tidigare Hästar

Pinocchio "Pinnen", valack -08 kat. C. Sv.Ridponny

e; Lambourghini 1028 - Sörbys O'boy RNF 133

 

Har ridits o tävlats av Fanny i Elitserien. Utb. MsvB hopp och LA dressyr.

 

Den 22 april 2015 flyttade Pinocchio till Gällivare och sin nya ryttare Smilla.

 Äg. Jenny Gustafsson

 

Instagram

Vi finns även på Instagram som @teamjeppsson och @ffannyj

 

 

Länkar

Kategorier

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ teamjeppsson med Blogkeen
Följ teamjeppsson med Bloglovin'

Sök i bloggen

Arkiv

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se